Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/fs2/35/avotfi/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Pöyrööt-lato huutokaupattiin hyväntekeväisyyteen - Avot Design Oy skip to Main Content

Pöyrööt-lato huutokaupattiin hyväntekeväisyyteen

Seinäjoen Asuntomessut on takana päin ja kuukauden mittainen tapahtuma oli meidän yritykseltä melkoinen puristus. Rankka, antoisa ja tuottelias kuukausi. Messutuotteiden sekä messuosaston suunnittelu alkoi jo paljon ennen itse messujen alkua. Olimme varanneet hyvältä paikalta noin kymmenen neliön myyntipaikan ja tarvitsimme siihen jonkinlaisen katoksen. Ensin ajattelimme pystyttää paikalle teltan, mutta se kuulosti vaisulta eikä oikein brändiimme sopivalta. Arttu sai mahtavan idean ja ehdotti josko rakentaisimme ihan oman ladon Pöyrööt-sarjakuvan tyyliin. Tai no, mehän emme osaa itse rakentaa juurikaan mitään, joten tarvitsimme ammattilaisen apua.

Arttu soitti Alajärvellä sijaitsevaan Huvila Seppälään ja sai paikan omistajan Tapani Taipaleen innostumaan projektista. Kotkalaisena ihailen pohjalaisten kykyä tarttua toimeen ja saada asioita aikaiseksi. Suunnitelmamme hioi ammattimaiseen muotoon Martti Mäkitalo, eikä mennyt aikaakaan kun ladosta oli piirustukset valmiina ja työmiehet täydessä rakennustouhussa. Samalla päätettiin, että lato huutokaupataan messujen aikana, ja koko myyntituotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui Seinäjoen Keskussairaalan lastenosasto. Samalla tälle projektille tuli paljon enemmän sisältöä ja merkitystä kuin mitä suunnitteluvaiheessa osasimme ajatella. Huvila Seppälä teki suuren työn lahjoittaessaan materiaalit sekä rakentaessaan ladon. Suosittelen tutustumaan tähän yritykseen, jos suunnitelmissa on mikä tahansa rakennusprojekti hirsitalosta vaikkapa saunamökkiin. Heidän nettisivut löydät täältä: www.huvilaseppala.fi

Lato tarvitsi vielä katon päälleen ja maalia pintaan. Hyväntekeväisyysprojektiin saatiinkin mukaan vielä PRP Oy, joka lahjoitti katon ja Tikkurila, josta saimme maalit ladon maalaamista varten. Lato kasattiin tekonurmimaton päälle, jonka lahjoitti Saltex Oy. Tekonurmi on muuten todella aidon näköinen ja miellyttävä jalkojen alla. Laitoimme samaa Saltexin mattoa myös takapihallemme, jossa pienten konttaavien lasten takia on mukavampi olla tekonurmi, kuin oikea nurmikko. Tekonurmi on nopeammin kuiva ja pysyy hyvänä, vaikkemme ehdi tässä elämänvaiheessa sitä liiemmin hoitaa.

Luonnollisesti myyntikohde tarvitsi myös ihan oikean välittäjän, joten pyysimme mukaan Jussi Uiton Sp-Koti Seinäjoesta. Ja kun saimme lahjoituksena pakettiin vielä Mever Oy:n lahjoittaman paljun, oli kohde valmis huudettavaksi. Tähän väliin täytyy sanoa, että palju ei ollut käytössä vielä Asuntomessujen aikana, vaikka myyntityö olisikin ehkä ollut mukavampaa hoitaa sieltä käsin. Ladosta suunniteltiin tuleville ostajille mahdollisesti esimerkiksi grillikatosta tai huvimajaa, jonka yhteyteen palju sopi täydellisesti.

Koko kuukauden ajan markkinoimme ja mainostimme latoa potentiaalisille ostajille ja myyntisumma lähtikin ihan mukavasti kohoamaan jo heti ensimmäisinä päivinä. Lopulliseksi myyntihinnaksi tuli 1800 euroa ja sen huusi varsinaissuomalainen pariskunta Martti ja Hannele Mäkitalo. He olivat kaivanneet itselleen persoonallista grillikatosta ja heitä houkutti tekemään tarjouksen etenkin se, että rahat käytetään hyväntekeväisyyteen ja vielä heille tärkeään kohteeseen.

Lahjoitus vietiin Seinäjoen Keskussairaalan lastenosastolle perjantaina 26.8 ja sitä oli luovuttamassa Jussi Uitto, Tuomas Anttila, Tapani Taipale, sarjakuvasankari Jussi Pöyröö sekä Arttu Seppälä. Lahjoitus käytetään osana summaa, jolla ostetaan AIRVO 2 – hengitysavustuslaite. Kuvan tilaisuudesta nappasi Olli-Matti Matihalti.

Suuren suuri kiitos siis kaikille aikaansa tähän projektiin antaneille sekä tietysti ladon ostajille! Tästä tuli todella hyvä mieli ja varmasti keksimme vastaavanlaisia tempauksia myös jatkossa.

-Liisa

 

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top